Publicitat
Publicitat

tecnologia

Google posa punt i final a la digitalització de diaris

'Google News Archive' oferia les capçaleres de més de 2.000 diaris en versió digitalitzada. A partir d'ara només es podran consultar els diaris prèviament digitalitzats, però no s'introduiran nous exemplars

Google News Archive es va posar en funcionament el 2008 i oferia les capçaleres de més de 2.000 diaris en versió digitalitzada. A partir d'ara només es podran consultar els diaris prèviament digitalitzats però la companyia ha anunciat que no introduirà nous exemplars.

Segons ha informat el diari britànic The Guardian, Google va enviar un comunicat a les principals capçaleres que participaven del projecte per informar-los de la fi del servei. Un dels principals motius podria ser que la companyia s'estigués centrant en nous projectes per la indústria editorial, com ara el servei Google One Pass, una plataforma que permet als editors vendre el contingut dels seus diaris.

El principal objectiu de Google News Archive era portar a la xarxa el contingut de diaris ja desapareguts. La seva base de dades compta amb publicacions com el London Advertiser de 1895 o el Milwaukee Sentinel des de 1910 fins a 1995.

Segons informa Europa Press, fonts de Google consultades per l'agència no haurien confirmat la notícia ni el seu impacte a nivell local.

Més continguts de