Publicitat
Publicitat

'Hackegen' la web d'Hazte Oír i accedeixen a 15.000 documents

El grup ACABGang ha atacat la plataforma per reivindicar els drets del col·lectiu LGTBI

El grup de 'hackers'  ACABGang ha atacat la web d'Hazte Oír i ha accedit a prop de 15.000 documents interns de l'associació, el seu president i les organitzacions vinculades a l'organització. El compte de Twitter del grup ha estat suspès, però s'està difonent informació sobre el 'hackeig' amb el 'hashtag' 'HazteOirHackeado'. El motiu de l'atac cibernètic és, segons han explicat els 'hackers', reivindicar els drets del col·lectiu LGTBI, com a resposta a la campanya transfòbica de l'organització.

Fa 19 hores, el compte @ACABgang va publicar el seu primer tuit cridant l'atenció del president d'Hazte Oír, Ignacio Arsuaga: "Tenim totes les vostres bases de dades, els vostres arxius. Hora de parlar per DM?". Diversos comptes de l'organització ultracatòlica han publicat missatges en suport al col·lectiu LGTBI.

L'associació ha publicat un comunicat en resposta a l'atac en què asseguren que ja han denunciat els fets a la Policia Nacional i que els 'hackers' estan "extorsionant" i "fent xantatge" al seu president. Per la seva banda, Ignacio Arsuaga ha assegurat que l'atac vol "dilapidar la nostra llibertat d'expressió". L'entitat assegura que la informació financera que durant unes hores ha estat filtrada és falsa.

2,4 milions d'euros en donacions

El compte del grup de 'hackers' ha estat tancat, però el grup ha publicat en una web alguns documents dels quals es desprèn que Hazte Oír hauria rebut 2,4 milions d'euros en donacions el 2014. El grup de 'hackers' ha anunciat que en les properes hores publicarà l'estat actual dels comptes de l'organització. 

Més continguts de