Instagram seguirà els passos de Twitter i abandonarà l'ordre cronològic

Argumenta que els usuaris es perden, de mitjana, el 70% de les fotos que publiquen els seus contactes

A mitjans de febrer, Twitter va confirmar oficialment que deixarà d'ordenar els tuits cronològicament i passarà a ordenar-los per rellevància. Molts usuaris del servei ja han començat a veure el canvi. Un mes després, Instagram ha anunciat que seguirà els seus passos i abandonarà també l'ordre cronològic de les actualitzacions.

En un article publicat al seu blog oficial, Instagram argumenta que els usuaris es perden, de mitjana, el 70% de les fotos que publiquen els seus contactes. "A mesura que Instagram creix és més difícil seguir totes les publicacions que et podrien interessar, i això implica que sovint no veus les actualitzacions que et poden importar més", afegeix.

Igual que ja han fet Facebook i Twitter, la solució d'Instagram passa per ordenar les fotografies per la seva rellevància. Segons detalla en l'article publicat al seu blog, per calcular-ho tindrà en compte les relacions entre els usuaris o la idoneïtat temporal. "Per començar, ens centrarem a optimitzar l'ordre, seguiran apareixent totes les publicacions, però en un ordre diferent", explica l'empresa.

A diferència de Twitter, que va començar a introduir progressivament el canvi a partir del mateix dia que el va anunciar públicament, Instagram només ha fet una declaració d'intencions. "Ens prendrem el temps que calgui per fer-ho bé, i escoltarem la vostra opinió durant el procés", assegura el comunicat. La implementació dels canvis arribarà " en els propers mesos".