tecnologia

Internet s'enfronta avui a la gran prova del protocol Ipv6

La jornada d'avui és, a la vegada, un exercici tècnic per provar la nova tecnologia i una iniciativa de sensibilització. Google, Yahoo, Microsoft, Bing i Facebook són alguns dels gegants d'Internet que s'han adherit a l'experiment del Dia Mundial de l'IPv6. El sistema IPv4 seguirà operatiu, almenys, la propera dècada

Redacció
1 min

BarcelonaAvui se celebra el Dia Mundial de l'IPv6, una jornada en què s'ha de posar a prova el protocol d'internet que ha de substituir l'actual IPv4, que actualment està a punt d'esgotar el nombre límit d'assignació de direccions.

Algunes de les empreses més poderoses de la xarxa, com Google, Yahoo, Microsoft, Bing i Facebook, s'han adherit a la prova que la Internet Society està duent a terme avui.

La nova tecnologia s'està introduint gradualment i, malgrat que a finals d'any ja no s'atorgaran més direccions en l'antic protocol, el sistema IPv4 seguirà operatiu, almenys, durant la pròxima dècada.

La jornada d'avui és, a la vegada, un exercici tècnic per provar la nova tecnologia i una iniciativa de sensibilització. Les companyies d'internet que s'han adherit a la prova serviran els seus serveis amb els dos protocols durant 24 hores.

Nous routers

Pels usuaris que disposin d'una connexió a internet tradicional, el canvi podria implicar només actualitzar el hardware. “Actualment, molts routers ja són capaços de suportar Ipv6. Només cal una actualització del firmware", ha explicat Richard Fletcher, director d'operacions de Plusnet, a la BBC.

L'elevat cost de passar d'un protocol a un altre es reparteix al llarg del temps, tenint en compte que la introducció de l'IPv6 es farà gradualment. No obstant, els experts recomanen que les empreses facin la transició com més aviat millor, ja que això deixa entreveure una imatge de modernitat, bona organització i predisposició per la nova infraestructura d'internet.

stats