Els números de Kim Dotcom

El líder del web Megaupload, Kim Schmitz, s'ha convertit en una cara coneguda arreu del món tot i que ningú el coneixia fa 3 dies

Ara
2 min
Entrada de la mansió Dotcom, al nord-oest d'Auckland / AFP

BarcelonaActualment, es troba en una presó de Nova Zelanda a l'espera que se'l jutgi. Abans que se'l detingués dijous ningú el coneixia tot i que mig món feia servir el seu portal d'intercanvi d'arxius a la xarxa. Aquests són els números de Kim Schmitz, conegut amb un nom tan geek com Kim Dotcom, segons Time:

2: Nombre de ciutadanies en mans de Dotcom, exdirector general Megaupload i actual director general d'Innovació. Té passaports d'Alemanya, on va néixer. També té la nacionalitat finlandesa. Malgrat això, és resident a Nova Zelanda i Hong Kong.

3: Nombre d'altres empleats de Megaupload detinguts juntament amb Dotcom. Bram van der Kolk, Finn Batato i Mathias Ortmann van ser detinguts per les autoritats de Nova Zelanda divendres passat.

06:45: És el moment de la batuda a la propietat de Dotcom per part de la policia de Nova Zelanda. Quan els oficials van envair la propietat, Dotcom presumptament es va atrinxerar "en una habitació del pànic" construïda dins del seu dormitori. A més, es va armar amb una escopeta retallada, assegura la policia.

2 i 150: Són els metres que medeix i el seu pes. Aquests dos números serveixen, ara, d'arguments a la seva defensa per al·legar que no hi ha risc de fuga perquè és una persona que no passa inadvertida.

37: Edat de Dotcom en ser detingut divendres. Va complir 38 anys el 21 de gener, el dia següent.

76: És el nombre d'agents de policia de Nova Zelanda van participar en la detenció.

2005: L'any que Dotcom va fundar Megaupload, amb seu a Hong Kong. Les autoritats diuen que mentre que alguns dels seus negocis d'intercanvi d'arxius eren legítims, el seu lloc ha estat també un punt important per a l'intercanvi de pel·lícules de manera il·legal, així com programes de televisió i o programari informàtic.

12.000 $: El cost per dia, presumptament, de l'habitació de l'hotel de luxe de Hong Kongon estava instal·lada l'oficina principal de Megaupload.

4,9 milions de $: És el valor estimat dels 18 vehicles confiscats a la finca de Dotcom. El conjunt inclou 15 Mercedes-Benz, un Cadillac rosa de 1959 i un Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe de més de 400.000 dòlars.

24 milions de $: El preu de la mansió que el cibermagnat posseeix a Coatesville, Nova Zelanda, 15 quilòmetres al nord-oest d'Auckland. És una de les propietats més cares del país.

175 milions de $: El valor total dels actius propietat de Dotcom i els seus empleats a Megaupload, segons el Departament de Justícia dels EUA. La xifra inclou els vehicles, obres d'art, comptes bancaris, i un grapat de televisors de pantalla gegants.

500 milions de $: El dany econòmic provocat per Megaupload als propietaris dels drets dels arxius intercanviats al web de KimDotcom, segons les estimacions efectuades pel Departament de Justícia dels EUA.

stats