Publicitat
Publicitat

L'MIT premia la desobediència civil

L'Institut Tecnològic de Massachusetts permet proposar persones o grups al guardó fins al proper 1 de maig. El premi està dotat amb 250.000 dòlars

"Com podem aprofitar la desobediència ètica i responsable, destinada a desafiar normes, regles o lleis que sustenten injustícies?", es preguntava el director de l'àrea 'Media Lab' de l' Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT), Joi Ito, el passat mes de juliol. Per respondre a aquesta pregunta, la institució ha creat un premi a la desobediència civil: ho ha anunciat aquest dijous i tothom pot proposar persones o grups per al premi, que està dotat amb 250.000 dòlars.
"Aquesta idea sorgeix de la comprensió que existeix una frustració generalitzada de la gent que intenta esbrinar com es pot aprofitar aquesta desobediència", assegura l'MIT en un comunicat. Els requisits per guanyar inclouen que la desobediència s'expressi de manera no violenta, creativa, valenta i que els seus artífex "assumeixin la responsabilitat de les pròpies accions". S'accepten propostes fins al proper 1 de maig. 

Més continguts de