L'activista que va trobar un GPS al cotxe: "He conegut sis policies infiltrats i he viscut amb un"

La revista 'Directa' publica una entrevista amb la dona que va trobar un dispositiu de seguiment quan assistia a un congrés de seguretat informàtica a València i que havia tingut una relació amb un agent britànic sense saber-ho

L'activista catalana d'origen britànic que va trobar un dispositiu de seguiment via GPS al cotxe quan assistia a un congrés sobre seguretat informàtica i llibertat d'expressió a València  ha explicat a la revista 'Directa' la relació que va tenir amb el policia britànic infiltrat Mark Kennedy i que  va publicar 'The Guardian' la setmana passada. "He conegut sis policies infiltrats i he viscut amb un d'ells", diu l'activista de 37 anys, que protegeix la seva identitat i es fa dir Lily.

A l'extensa entrevista a la 'Directa', Lily explica que, quan va saber que l'home amb qui havia tingut una relació durant dos anys era un policia infiltrat britànic, i encara més després de les revelacions d'Edward Snowden, va dedicar el seu activisme "contra la vigilància, pel dret a la privacitat i contra la persecució dels moviments socials". Explica que el policia es va involucrar tant en la seva vida que va arribar a assistir al norantè aniversari de la seva àvia i detalla a fons quina mena de relació van tenir i com la va enganyar a ella i a molts moviments socials d'Europa.

Lily, de 37 anys, va revisar el cotxe després que l'1 de març, a València, on era pel congrés de seguretat informàtica i llibertat d'expressió Circumvention Tech Festival, uns policies la identifiquessin a ella i al seu company mentre un altre grup d'agents se situava al voltant del cotxe. A més, sempre segons la 'Directa', el 8 de febrer, a la Jonquera, una patrulla ja l'havia retinguda durant una hora i mitja per a un teòric escorcoll rutinari del cotxe.