TECNOCAMPUS

L’àmbit sanitari destaca entre els projectes guardonats als Creatic

VessConnect, que és l’empresa creadora d’un dispositiu quirúrgic, s’emporta el premi com a millor ‘start-up’ de l’edició del 2016

Judit Monclús
2 min
Foto de grup dels representants dels diferents projectes guanyadors dels premis Creatic  en l’edició del 2016.

VessConnect, l’empresa creadora d’un dispositiu quirúrgic que simplifica les anastomosis -unions quirúrgiques de vasos sanguinis- i en millora la rapidesa, la seguretat i l’eficàcia, ha guanyat la 16a edició dels premis Creatic en la categoria de millor start-up. “El guardó és un incentiu per a tot l’equip per continuar treballant en el projecte. Hi aporta notorietat, sobretot per a aquelles persones que han apostat desinteressadament per nosaltres i que, així, també veuen reconeguda la seva feina i aportacions”, explica Jordi Descarrega, cofundador de VessConnect.

La segona classificada va ser Skiverse, que proposa un motor de reserves per agregar els productes i serveis propis de les estacions d’esquí i posar-los a disposició de les agències de viatge. Els premis es van lliurar el 17 de novembre durant la Nit dels Emprenedors, celebrada a la seu de TecnoCampus.

En la categoria de millor idea, la guanyadora va ser PocketPiano, una idea per crear un teclat de mida real fabricat amb teixit intel·ligent. “Quan tens el suport social necessari, pots reconduir l’energia i concentració als aspectes més prioritaris del desenvolupament. Es pot dir que amb aquest suport moral per tirar endavant, alliberes pors -assegura Josep Bergadà, un dels promotors-. Vam considerar els Creatic una molt bona oportunitat per rebre l’ajuda i l’energia necessària per donar forma i sentit real i físic a allò que d’entrada només era una idea”, afegeix. La segona millor idea premiada va ser la d’Ocean Atm105, que vol comercialitzar un comandament a distància de pilot automàtic i intercomunicador de dades de navegació per a embarcacions.

Millorar la salut, la clau dels projecte s

L’edició dels Creatic 2016 s’ha caracteritzat per l’alta participació -en són bona prova els 34 projectes presentats- i per l’auge de les iniciatives tecnològiques vinculades a l’àmbit de la salut.

En la categoria d’emprenedoria universitària, el premi va ser per a EHeN - Emergency Health Network, impulsat per estudiants de l’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus, que proposa crear una aplicació especialitzada per al personal del servei d’emergències sanitàries extrahospitalàries. “L’apli facilita el registre de dades per a la seva posterior avaluació, fomenta la investigació en la pràctica infermera i permet treballar amb una eina exclusiva de la disciplina, unificant criteris d’actuació i amb l’objectiu de reduir costos materials i ambientals”, especifica Mireia Carmona, que va presentar el projecte juntament amb Edgar Cervantes.

La seva proposta va sorgir a partir del treball final de grau que van desenvolupar el curs passat, fet pel qual consideren el premi “un reconeixement a l’esforç i la constància”.

stats