Internet

L'antivirus de Microsoft confon el navegador Chrome amb 'malware' i l'elimina dels ordinadors

Un error en la versió actualitzada del 'software' detecta el navegador de Google com un troià i l'esborra de més de 3.000 usuaris

Ara
1 min

BarcelonaUna actualització del software de seguretat de Microsoft ha eliminat per error el navegador Google Chrome de l'ordinador de més de 3.000 usuaris. La nova versió de l'antivirus detectava el navegador de Google com un troià. El problema va ser detectat divendres passat i tan Microsoft com Google asseguren que està solucionat.

Segons recull Cnet, Microsoft va publicar un avís de l'error poques hores després de detectar l'error, que identificava el navegador Chrome com el troià PWS:Win32/Zbot - pensat per robar contrasenyes -. L'antivirus eliminava el navegador del sistema i bloquejava qualsevol intent de reinstal·lació. Simultàniament, Google també va publicar una nota al seu blog oficial, en què explica alguns passos per comprovar el correcte funcionament de Chrome i tornar-lo a instal·lar si és necessari.

L'error es va produir poc abans de saber-se que Google Chrome continua guanyant adeptes i s'acosta a la segona posició en el rànquing de navegadors. Segons les dades fetes públiques avui per Statcounter.com, un 41,7% dels usuaris utilitzen Internet Explorer, seguit de Firefox (26,8%) i Chrome (23,6%). Els segueixen, de lluny, Safari (5,2%) i Opera (1,7%). Mentre Microsoft ha perdut nou punts en els darrers dotze mesos i Firefox quatre, Chrome n'ha guanyat 12.

stats