L'estat de totes les platges catalanes, a un sol clic

La Creu Roja i Protecció Civil actualitzaran la informació tres cops al dia

Acn
1 min

BarcelonaLa Creu Roja ha estrenat aquest dilluns una aplicació web, oberta al públic, que mostra l'estat de la totalitat de les platges del litoral català. Fins ara, l'entitat humanitària oferia aquesta informació només de les platges a les quals prestava el servei de prevenció, rescat i salvament. Però, aquest any, per primer cop, inclourà informació sobre la resta de platges gestionades per altres empreses privades, fruit d'un acord entre Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya i els consistoris municipals costaners.

L'adaptació de l'aplicació informàtica de la Creu Roja, que funciona des de fa més de 10 anys, permet fer un seguiment i recopilació exhaustius de l'estat de les 113 platges d'arreu del país. Durant tota la temporada de bany, que va del 21 de juny al 24 de setembre, aquest sistema informarà dels possibles canvis que s'hi produeixin, i de les incidències que s'hi puguin ocasionar. L'eina informàtica també permet l'explotació de les dades sobre les incidències per tal de poder prevenir situacions de risc eventuals.

Com cada any, la ciutadania podrà seguir l'estat de les platges a través de la pàgina web de la Creu Roja a Catalunya, 'www.creuroja.org', que actualitzarà la informació tres cops al dia, a les 10 h, a les 12 h i a les 15 h.

Totes aquestes millores i ampliacions tècniques són possibles gràcies al conveni de la Creu Roja amb Protecció Civil de Catalunya, organisme que ha donat instruccions tècniques als diferents ajuntaments costaners perquè facilitin la informació sobre les platges que són sota la seva gestió i en les quals els operadors privats realitzen el servei de vigilància.

stats