TECNOCAMPUS

Macsha exporta tecnologia per a esdeveniments esportius des de Catalunya

L’empresa rep el suport del Pla Embarca de la Generalitat a l’acceleradora de Tecnocampus

Judit Monclús
2 min
Macsha exporta tecnologia per a esdeveniments esportius des de Catalunya

En el conjunt de l’Estat l’activitat esportiva s’ha convertit en un gran nínxol de mercat que mou més de 4.000 milions d’euros. En aquest context neix Macsha, la primera empresa catalana que fabrica sistemes de cronometratge electrònic, tant per a curses multitudinàries com per a la natació. Al capdavant hi ha els emprenedors Federico Diato i Pablo Maccarone, que asseguren que l’empresa va néixer com un hobby : “Fa uns anys, Maccarone va desenvolupar ClasificARG, un programari per a la classificació d’esdeveniments en aigües obertes. Aquest desenvolupament va motivar molts amics i familiars, que es van involucrar en el projecte per dissenyar l’electrònica necessària per crear el Sistema MM, el primer sistema de cronometratge per RFID (LF) de Macsha. “Vam començar a experimentar amb tecnologia UHF per al cronometratge, cosa que ens va convertir en una empresa pionera en el llançament de sistemes de cronometratge per UHF i xips descartables”, diu Maccarone.

Un cop retrobats a Barcelona, aquests amics de la infància van gestar Macsha el 2013 amb la il·lusió de fer realitat un somni: aconseguir que la seva tecnologia cronometri els Jocs Olímpics. De moment, han aconseguit fer-ho amb la cursa de motos més gran del món, a Le Touquet, França: “Vam guanyar el cronometratge de l’esdeveniment, superant, entre altres propostes, l’opció de la Federació Francesa de Motociclisme. La nostra proposta va permetre reemplaçar el cronometratge de motos amb transponedors -que costen més de 50 euros- per xips que costen cèntims i obtenen els mateixos resultats”. Macsha ha exportat la seva tecnologia a més de quinze països. “Volem democratitzar l’accés al cronometratge i posar a l’abast de tothom una cosa que abans era molt complexa i només es podien permetre grans esdeveniments”, explica Diato.

Créixer per creuar fronteres

Amb l’autofinançament, l’ start-up ha facturat 200.000 euros durant el 2014, ha creat un equip de 10 treballadors i acaba l’any amb una previsió de facturació de 400.000 euros. Acompanyats pel programa d’acceleració empresarial Start-up Catalonia de la Generalitat per a Tecnocampus i amb l’ajuda d’un préstec participatiu d’ENISA de 60.000 euros, tenen previst tancar una ronda de finançament a principis del 2016 d’un milió d’euros per accelerar el seu creixement. “Volem ser un referent a Europa i Llatinoamèrica d’aquest tipus de tecnologies. La primera etapa l’hem superada amb èxit i el futur és més que prometedor. A la vegada, continuarem desenvolupant nous productes i solucions innovadores per als nostres clients”, assegura Diato.

stats