món

Human Rights Watch demana l'alliberament de l'activista saudita detinguda per conduir

L'organització internacional ha sol·licitat al rei Abdal·lah que alliberi la noia i aixequi la prohibició de conduir a les dones. Manal Al Sharif va ser detinguda diumenge després d'haver penjat un vídeo a YouTube en què apareixia conduint pels carrers de Khobar (Aràbia Saudita)

Afp
1 min
Manal Al Sharif, activista saudita detinguda per conduir

BarcelonaL'organització de defensa dels drets humans Human Rights Watch (HRW) ha sol·licitat en un comunicat l'alliberament de l'activista saudita detinguda aquest diumenge per haver-se saltat la prohibició de conduir.

En el comunicat, al que ha tingut accés AFP, l'organització diu que “el rei Abdal·lah hauria d'ordenar l'alliberament de Manal Al Sharif immediatament” i afegeix que el monarca “hauria d'aixecar la prohibició de conduir (per a les dones) al regne”.

HRW ha recordat a Abdal·lah que l'Aràbia Saudita és l'únic país del món que prohibeix conduir a les dones i l'ha instat a seguir l'exemple dels seus predecessors, que “permetien l'accés de les nenes a l'educació”.

Manal Al Sharif, una consultora informàtica de 32 anys, va ser detinguda aquest diumenge a la ciutat de Khobar, a l'est del país, després d'haver penjat un vídeo a YouTube en què se la veia conduint. L'activista ha sigut acusada “d'incitar les dones a conduir a través d'internet”.

Segons informa AFP, s'ha llançat una campanya a través de les xarxes socials per demanar al rei Abdal·lah que intervingui a favor de Al Sharif, que forma part del grup d'activistes que a principis de mes van llançar una campanya instant a les dones a “prendre el volant dels seus cotxes” el proper 17 de juny.

Les activistes han assenyalat que no hi ha cap llei a l'Aràbia Saudita que prohibeixi explícitament a les dones conduir. La prohibició es basa en un edicte religiós (fàtua) emès al regne saudita en què les lleis es basen en una versió rigorosa de l'islam.

stats