Món

Detenen una dona a l'Aràbia Saudita per desafiar la prohibició de conduir

Manal Al Sharif va penjar un vídeo a YouTube on se la veia conduint per Khobar. El vídeo va registrar més de 500.000 visites en tres dies. A principis de mes, l'activista havia fet una crida a través de Facebook convidant les dones saudites a conduir en públic el 17 de maig

Redacció
1 min
Manal Al Sharif, en un fotograma del vídeo conduint

BarcelonaLes autoritats saudites van detenir ahir l'activista Manal Al Sharif per haver penjat un vídeo a YouTube on se la veia conduint pels carrers de Khobar, desafiant la llei que prohibeix a les dones conduir a l'Aràbia Saudita.

A principis de mes, Al Sharif va fer una crida a través de Facebook convidant les dones saudites a conduir en públic el 17 de maig.

Segons informa Reuters, la policia va detenir la noia la matinada de dissabte a diumenge. Un policia local va declinar fer declaracions a l'agència i el ministeri de l'Interior saudita encara no s'ha pronunciat públicament.

El vídeo, publicat dijous, registrava ahir més de 500.000 visites. En el clip es veu Manal Al Sharif, que es va treure la llicència de conducció als EUA, conduint el seu cotxe per Khobar, una de les ciutats petrolíferes més importants de l'Aràbia Saudita.

La restrictiva política del conservador país asiàtic prohibeix a les dones conduir i les obliga a tenir l'aprovació d'un tutor designat, ja sigui el pare, el marit, un germà o un fill, per abandonar el país, treballar o viatjar a l'estranger.

stats