El cas Megaupload condueix altres webs de descàrregues a esborrar els vincles

Pàgines com Filesonic, Fileserve i Uploaded.to esborren continguts amb 'copyright' i eliminen enllaços que violen els drets d'autor per evitar el tancament dels respectius portals

Ara
2 min

BarcelonaDiverses pàgines de descàrregues i intercanvi d'arxius com Fileserve, Filesonic i Uploaded.to s'han vist obligades a modificar la política de funcionament del servei per evitar el cop de vara de la justícia. Sis casos de pàgines que s'han deixat endur per la por del cas Megaupload:

FileSonic. El portal ha tancat aquest diumenge el servei d'intercanvi d'arxius. A partir d'ara, els usuaris només poden descarregar els arxius pujats per ells mateixos.

FileServe. Segons informa El Heraldo, la plataforma, una de les més utilitzades després de Megaupload, ha desactivat el programa de recompenses als usuaris que pujaven continguts que es descarregaven massivament, una tècnica també utilitzada per Megaupload. La mesura aboleix l'incentiu que propiciava el tràfic de contingut amb copyright. La pàgina també hauria eliminat el servei de comptes premium.

Uploaded.to. Diversos mitjans nord-americans asseguren que el web ha penjat un comunicat a la pàgina en què informa el veto dels ciutadans nord-americans als servidors de la pàgina. Els usuaris de fora dels Estats Units podran utilitzar el portal per pujar i descarregar només arxius personals pujats per ells mateixos.

Videozer i Videobb. Segons informa la Cadena Ser, aquests dos serveis d'streaming (visualització sense descàrrega) també haurien esborrat diversos enllaços amb continguts protegits per drets d'autors.

Taringa. Per la seva banda, aquest portal argentí, que ofereix milers d'enllaços a continguts de tot tipus, ha emès un comunicat on es desvincula del cas Megaupload. No obstant, el portal assegura en la missiva que col·labora amb diverses organitzacions que vetllen pels drets d'autor per atendre el més ràpid possible les denúncies que rebin sobre continguts amb copyright enllaçats a la pàgina.

Malgrat aquests sis casos, el catàleg de portals que ofereixen serveis similars al del popular Megaupload conforma una llista interminable, i la gran majoria encara no han reaccionat en conseqüència al sonat tancament. D'aquesta manera, algunes plataformes que gaudeixen de certa popularitat, com RapidShare i Mediafire, segueixen sense fer canvis importants en els serveis que ofereixen, de moment.

stats