Internet

Microsoft i Baidu arriben a un acord per oferir un servei de cerca 'online' a la Xina

El pacte entre la companyia de Bill Gates i el gegant asiàtic significa un nou repte per a Google, que haurà de buscar la manera de tornar a guanyar terreny en el mercat xinès

Agències
1 min

BarcelonaLa multinacional informàtica Microsoft i el cercador xinès Baidu, líder en el mercat asiàtic, han arribat a un acord per oferir als internautes de la Xina un servei de cerca en anglès, segons ha informat Baidu en un comunicat.

Amb aquest acord, el servei de cerques online de la companyia de Bill Gates, Microsoft Bing, podria consolidar-se en un mercat de difícil entrada per a les multinacionals del sector. A la vegada, Baidu, especialitzada fins ara en serveis en xinès mandarí, avançaria en la seva internacionalització.

El servei es posarà en marxa aquest any i estarà dirigit, especialment, a professionals i estudiants de les grans ciutats de la Xina, que diàriament realitzen uns 10 milions de recerques en anglès a través de Baidu. Actualment, el cercador registra un 83,6% de les recerques per internet de la Xina. Baidu es va veure beneficiada amb la sortida de Google del mercat xinès, que actualment es continua utilitzant en la versió internacional, però la seva quota d'ús entre els internautes xinesos no arriba al 10%.

El pacte entre Microsoft i Baidu significa un nou repte per a Google, que haurà de buscar la manera de tornar a guanyar terreny en el mercat asiàtic.

stats