Tecnologia

Microsoft farà la competència a l'iPad amb la nova tauleta Surface

N'hi haurà dos models i funcionaran amb Windows 8. No sortiran a la venda, com a mínim, fins Nadal

Reuters
2 min
La nova tauleta de Microsoft

Los Angeles p { margin-bottom: 0.21cm; } Microsoft ha presentat aquest dilluns la seva pròpia tauleta en un esdeveniment que marca un important canvi d'estratègia per al gegant informàtic, ja que obre la competència amb Apple i reinventa el sistema operatiu Windows. La nova línia de tauletes, batejada amb el nom de Surface, inclou un dispositiu orientat al consumidor i creat directament per competir amb l'iPad d'Apple, i un altre aparell més gros dissenyat per lluitar al mercat dels ordinadors portàtils lleugers. Tots dos incorporen un teclat que es plega en forma de coberta i funcionen amb el nou Windows 8.

Aquest moviment trenca el model que Microsoft ha mantingut durant els últims 37 anys, que s'ha basat en la confiança en els fabricants d'ordinadors perquè creessin aparells que funcionessin amb Windows. D'aquesta manera, el principal fabricant de software del món podria entrar en competència directa amb els productors de maquinari que fins ara li havien estat més propers, com Samsung o Hewlett-Packard.

Tot i així, els èxits recents d'Apple han posat en evidència els beneficis d'una aproximació integral al hardware i al software, i en aquest sentit el màxim responsable de Microsoft, Steve Ballmer, va assegurar dilluns que la companyia “no volia deixar cap àmbit sense cobrir” amb el llançament del Windows 8. El nou sistema operatiu suposa la revisió més gran de Windows dels últims anys, i proporciona una interfície tàctil anomenada Metro. S'espera que surti al mercat de cara a la campanya de Nadal.

Dos dispositius

La versió més lleugera i prima de Surface serà la primera a posar-se a la venda, simultàniament al llançament de Windows 8, i inclourà el paquet d'aplicacions de Microsoft Office. En comparació amb el nou iPad d'Apple pesa més, però és lleugerament més prima. Té una pantalla de 10,6 polzades i estarà disponible amb 32 o 64 gigabytes.

L'altre model, més pesat i que es podria incloure dins la generació d'ordinadors portàtils lleugers coneguts com 'ultrabooks', s'oferirà amb 64 i 128 gigabytes i estarà disponible uns tres mesos més tard. De moment, Microsoft no ha donat detalls sobre els preus, però ha assegurat que seran competitius en relació amb altres dispositius semblants.

En contra del que s'esperava, Microsoft no ha fet cap referència a la possibilitat d'integrar els continguts i les prestacions de la consola Xbox, el servei Skype o els llibres electrònics de Barnes&Noble.

stats