tecnologia

Microsoft ha comprat Skype per 8.500 milions de dòlars

La companyia ha anunciat que augmentarà l'accessibilitat de les comunicacions de vídeo i veu en temps real de la plataforma 'online', aportant beneficis pels consumidors i les empreses usuàries

Efe
1 min
Skype

BarcelonaMicrosoft ha arribat a un acord amb el grup d'inversors Silver Lake per comprar la plataforma de videoconferència Skype per un import de de 8.500 milions de dòlars (5.913 milions d'euros).

El fabricant del sistema operatiu Windows ha explicat en un comunicat de premsa que l'operació ja ha estat aprovada pels consells d'administració de les dues empreses.

"L'adquisició augmentarà l'accessibilitat de les comunicacions de vídeo i veu en temps real, aportant beneficis per als consumidors i les empreses usuàries, i generarà nous negocis i oportunitats d'ingressos", ha assenyalat Microsoft.

Amb 170 milions d'usuaris connectats i més de 207.000 milions de minuts de converses de vídeo i veu l'any passat, Skype ha estat pionera en l'àmbit de les comunicacions IP (sota protocol d'Internet).

"Skype és un servei fenomenal, molt apreciat per milions de persones arreu del món", ha dit el conseller delegat de Microsoft, Steve Ballmer, quan ha anunciat l'operació.

Un cop tancada la compra, Skype passarà a ser una nova divisió de negoci de Microsoft, alhora que el seu conseller delegat, Tony Bates, assumirà la presidència de Microsoft Skype Division.

El director de gestió de Silver Lake, Egon Durban, ha dit que el grup inversor que lidera està "impressionat" amb la transformació aconseguida per Skype en els darrers anys i "entusiasmat" amb el projecte que planteja ara Microsoft. Durban ha afegit que l'empresa informàtica "està a punt de convertir-se en una de les plataformes més dinàmiques i completes del món de les comunicacions".

stats