Microsoft compra el videojoc 'Minecraft' per 1900 milions d'euros

Amb l'adquisició, l'empresa nord-americana també s'ha quedat amb l'estudi suec que va crear el joc, Mojang AB

El gegant Microsoft ha anunciat aquest dilluns un acord per 2.500 milions de dòlars (1.928.000 d'euros) per adquirir un dels videojocs més populars dels últims anys, Minecraft, i l'estudi que el va crear, el suec Mojang AB. En un comunicat, l'empresa ha dit que preveu tancar l'operació a finals d'any, un moviment que podria suposar un gran impuls per a les apostes de la companyia en el món dels videojocs -de la mà del seu videoconsola Xbox- i dels mòbils, ja que més de la meitat dels jugadors de Minecraft es concentren en aquest tipus de dispositius.

"Minecraft és més que una franquícia de videojocs. És una plataforma de món obert al capdavant de la qual es troba una dinàmica comunitat d'usuaris pels que ens preocupem molt", ha indicat el conseller delegat de Microsoft, Satya Nadella. El "món obert" de Minecraft consisteix en un univers virtual –de grafisme bastant senzill– en què el jugador disposa de llibertat absoluta per moure's  i crear, destruir i modificar la realitat que s'hi troba, sense un patró de joc definit més enllà de la voluntat del propi usuari.

Un èxit impensable

Des que va sortir al mercat el 2009, la primera versió per a ordinadors personals, Minecraft ha aconseguit arribar a un nivell inaudit de popularitat i, segons Microsoft, ja compta amb 100 milions de descàrregues a tot el món. Actualment, Minecraft és la segona aplicació de pagament més popular per l'iPhone d'Apple, i va ser el tercer videojoc més venut als EUA per a Xbox 360 i PlayStation 3 el mes passat.