Movistar TV s’integra amb Windows Phone i podràs cercar-hi les pel·lícules parlant

El servei de televisió de pagament de Telefónica funcionarà amb Cortana a partir del juny tot i que de moment no ho fa amb els assistents de veu d’Apple i Android

Els qui tinguin mòbils i tauletes amb Windows 8.1 podran veure-hi les pel·lícules i sèries de Movistar TV -sempre que paguin el servei de Telefónica- i buscar-les sense teclejar només parlant amb l’aparell, a partir del juny. Telefónica ha anunciat aquest matí al Mobile World Congress de Barcelona que llançarà l’aplicació del servei de televisió de pagament sota demanda per a Windows 8.1 i que, a més, s’integrarà amb Cortana, l’assistent de veu de Microsoft.

L'anunci de Telefónica és un símptoma de l'interès que desperta, cada vegada més, la interacció per veu amb els aparells, des d'ordinadors a telèfons mòbils, i que s'espera que sigui la propera gran revolució després de la tecnologia tàctil però que encara no ha despuntat. Aquest 2015 pot ser un any clau en aquest canvi de direcció.

Ni Android ni iPhone, però sí Microsoft

L'aplicació  Movistar TV Go no funciona encara amb els assistents de veu dels iPhone o dels telèfons amb Android, de manera que l’anunci de Telefónica demostra que l’operadora aposta amb força pel sistema operatiu de Microsoft. Windows encara és minoritari entre els mòbils, molt per darrere d’Android, però va guanyant terreny i s’espera que avanci més amb la propera versió, el Windows 10. "Poc després del Mobile World Congrés" Telefónica llançarà la versió de l’aplicació de Movistar TV Go i serà el juny quan posarà en marxa la versió beta integrada amb Cortana.

"Serà la primera vegada que Cortana en castellà s’hagin integrat en un servei comercial a tot el món, posicionant Telefónica com a soci clau per Microsoft per desenvolupar aquesta mena d’experiències innovadores d’abast global", ha afirmat l’operadora. L’estratègia va més enllà del mercat estatal: després d’Espanya vol desembarcar al continent americà. Segons el conseller delegat de la Unitat Global de Vídeo de Telefónica, Michael Duncan, el llançament "situa Telefónica a l’avantguarda mundial en serveis de vídeo".

"En lloc de simplement atendre ordres activades per veu, Cortana aprèn contínuament de cada usuari i cada vegada es personalitza més, amb l’objectiu de fer les feines més adequades en el moment just", ha declarat el vicepresident corporatiu de Desenvolupament d’experiències de Microsoft, Steven Guggenheimer. "El suport de Telefónica ens ajuda a accelerar aquest procés", ha afegit.