'El Mundo' ensenya Fraga per desmentir un rumor de la xarxa que deia que estava en coma

Una "notícia bomba" a Facebook deia que feia 15 dies que necessitava respiració assistida i el diari madrileny ho desmenteix mostrant una fotografia que li va fer al carrer aquest diumenge

S. Sabate
2 min
Fraga, en portada de 'El Mundo' / FERRAN FORNÉ

BarcelonaEl diari 'El Mundo' mostra aquest dilluns en portada que el senador, president fundador del PP i exministre de Franco, Manuel Fraga, de 88 anys, va a missa de diumenge i no està en estat de coma com durant el dissabte s'afirmava a través de Twitter i Facebook.

El rumor, que es publicitava com a "notícia bomba!", es va iniciar dissabte a la tarda quan un esdeveniment a Facebook, ja eliminat, assegurava "de bona font" que Manuel Fraga feia 15 dies que estava en coma i amb respiració assistida. El text demanava difondre aquella informació per la via de les xarxes socials ja que, denunciava, els mitjans de comunicació no se'n volien fer ressò. I la viralitat de la xarxa va fer que, en efecte, la informació circulés a gran velocitat. Fins i tot un mitjà de comunicació gallec, el digital Noticias Vigo va elevar el rumor a notícia, basant-se en el fet que enguany, per primera vegada, Fraga no assistirà a la Festa de l'Albariño, com publicava el mateix dissabte La Voz de Galicia.

Persones de l'entorn del senador amb qui va contactar l'ARA per contrastar aquesta informació van negar que el seu estat de salut fos tan greu i els diaris de Madrid ràpidament van moure's per desmentir-ho públicament. El primer que ho va fer, a través de Twitter, va ser Manuel Erice, subdirector del diari Abc, que va negar el rumor assegurant que "Fraga està perfectament, segons hem confirmat a l'ABC". Tot i això, minuts abans el president del grup Intereconomía, Julio Ariza, havia dit que "Manuel Fraga podria haver entrat en coma segons algunes informacions properes a la seva família".

Per tot això, El Mundo va contactar amb la família i van poder-li fer les fotografies al carrer "sense cap trava", com publica aquest dilluns. "N'hi va haver prou que baixés de casa de la seva filla per desmuntar el rumor", diu el rotatiu que va acompanyar el fundador del PP abans que anés a la missa de dos quarts d'una. El diari es vanta que "el gest d'ahir va ser suficient per demostrar que ni està al llit amb ventilació assistida, ni porta 15 dies en coma", com s'havia dit.

Manuel Fraga va ser operat el 7 d'abril perquè s'havia trencat el maluc en una caiguda a casa seva i per això va en cadira de rodes. Des d'aleshores, la seva activitat pública ha baixat molt i aquest estiu el passa a casa de la seva filla, a Madrid, enlloc de viatjar a Galícia, segons assegura el rotatiu madrileny.

stats