xarxes socials

Un veí de Bin Laden va narrar a Twitter l'operació militar dels EUA

Sohaib Athar, que viu en el mateix complex residencial on ha mort Bin Laden, va informar en directe a través de Twitter de l'operació militar que ha acabat amb el líder d'Al-Qaida

Redacció
2 min
Tuit de Sohaib Athar

BarcelonaSohaib Athar, un consultor de noves tecnologies que resideix en el mateix complex residencial on l'exèrcit dels Estats Units ha matat Ossama bin Laden, va informar en directe a través de la xarxa social Twitter de l'operació militar que ha acabat amb el terrorista més buscat del món.

Athar, que té 18.912 seguidors a Twitter, va piular "Una enorme explosió ha sacsejat les finestres aquí, a Abbottabad Cantt. Espero que no sigui el començament d'alguna cosa horrible", sense saber que estava narrant les accions del dispositiu militar que ha acabat amb la vida del cervell de l'11-S. 8 hores després, feia un altre tuit confirmant que l'atac militar havia acabat amb la vida de Bin Laden: “Ossama Bin Laden ha mort a Abbottabad, Pakistan: L'ISI ho ha confirmat”.

La notícia va començar a circular per Twitter passades les cinc del matí, hora catalana. Keith Urbahn, el cap de personal de l'exsecretari de Defensa, Donald Rumsfeld, va tuitear "M'explica una persona de renom que han matat Ossama bin Laden. Vaja!".

Minuts abans, segons The New York Times, diversos periodistes van rebre en els seus correus electrònics un missatge de 3 paraules en què se'ls deia "Get to work" (Posa't a treballar). Instants després, cadenes de televisió nord-americanes com l'ABC interrompien la seva emissió habitual per avançar la notícia. Abans que el president Obama es dirigís al país per confirmar els fets, Twitter ja es feia ressò de les informacions filtrades. En el moment en què Obama començava la seva locució, la xarxa social registrava més de 4.000 missatges per segon, segons un tuit publicat per Twitter Comms.

El govern espanyol també ha felicitat l'administració nord-americana a través del compte a Twitter del gabinet de sSecretaria d'estat de la Comunicació, amb un tuit fa dues hores en què deia “El govern felicita al president dels EUA, Barack Obama, en la seva lluita contra el terrorisme internacional. www.lamoncloa.gob.es”.

stats