xarxes socials

La mort de Bin Laden es converteix en 'spam'

La companyia de seguretat Spam Fighter detecta els primers correus electrònics fraudulents relacionats amb la mort del líder d'Al-Qaida

Redacció
1 min
Correu brossa Obama

BarceonaLa companyia de seguretat Spam Fighter ha alertat avui de l'existència d'una onada de correus electrònics fraudulents relacionats amb la mort de Bin Laden.

Segons informa Wikio News, la companyia ha emès un comunicat en què alerta els usuaris de la perillositat d'aquests correus, que “en ocasions, superen filtres antispam poderosos” i els insta a ser-ne conscients per no convertir-se en “víctimes dels spammers” que els estan distribuint.

Martin Thorborg, cofundador d'Spam Fighter, ha explicat que els primers correus brossa que han detectat utilitzen com a esquer el suposat accés a imatges de la mort de Bin Laden. “Un exemple és 'Osama Bin Laden is Dead – Look the photo!' (Ossama bin Laden és mort – Mira la foto)”, ha dit Thorborg. El correu electrònic fraudulent conté un enllaç que dirigeix l'usuari a una pàgina web amb programari nociu per a l'ordinador o el dispositiu mòbil des del qual s'hi accedeix.

La companyia recomana que es presti una atenció especial als enllaços que inclouen els correus electrònics d'aquesta naturalesa. En cas de dubte, l'empresa recomana no clicar l'enllaç, ja que el risc d'infecció dels equips informàtics és molt elevat, segons ha indicat Thorborg.

Facebook tampoc s'ha escapat de la malícia dels hackers informàtics, i alguns enllaços penjats als murs de pàgines com Osama bin Laden is Dead, que ahir es va convertir en un recopilador de nous "amics" a la xarxa, també redirigien els usuaris a pàgines webs amb programari maliciós.

stats