política a la xarxa

El PP triplica els seguidors del PSOE a la xarxa

Un 83% dels candidats a la presidència de les comunitats autònomes que celebren eleccions el 22 de maig estan presents a les xarxes socials

Redacció
1 min
Compte a Twitter d'Esperanza Aguirre

BarcelonaUn 83% dels candidats a la presidència de les comunitats autònomes que celebren eleccions el 22 de maig estan presents a les xarxes socials, segons un estudi elaborat per l'empresa de relacions públiques Ketchum Pleon.

L'estudi situa la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, com la candidata més seguida a Twitter, amb un total de 19.248 persones, i a la secretària general del PP i candidata per Castella-La Manxa, María Dolores de Cospedal, com l'aspirant amb més 'amics' a Facebook (11.385).

L'estudi es fixa amb els 52 candidats dels partits que van obtenir representació parlamentària en els comicis autonòmics de 2007 i conclou que 43 tenen presència en alguna xarxa social, mentre que els altres 9 se'n mantenen al marge.

Els 43 candidats presents a la xarxa tenen un perfil propi a Facebook mentre que només 30 tenen un compte a Twitter.

Segons publica Efe, el Partit Popular, amb 137.183 persones interessades, triplica el nombre de seguidors del PSOE a les dues xarxes, que compta amb 43.810 'amics'.

L'estudi també indica que els candidats actualitzen una mitjana de dues o tres vegades per setmana la seva pàgina de Facebook. A Twitter, la quota d'ús divergeix depèn del candidat i, mentre alguns piulen i conversen amb altres usuaris en nombroses ocasions, altres fan una comunicació més institucional i espaiada en el temps.

stats