tecnologia

Telefónica tanca la seva plataforma de descàrrega de música i cinema 'online'

Pixbox deixarà d'estar operativa el 31 de maig. Els usuaris perdran l'accés a la música llogada a través de la plataforma 'online' i només podran escoltar els temes musicals comprats

Redacció
1 min
Pixbox

BarcelonaTelefónica va anunciar ahir el tancament de Pixbox, la seva plataforma de lloguer i venda de música i cinema online.

Pixbox va entrar en funcionament el maig del 2006. Terra, la filial de serveis online de Telefònica, va presentar aquest servei com una plataforma d'intercanvi legal entre usuaris de xarxes, basat en un sistema peer to peer (sense clients ni servidors fixos).

La plataforma va comptar amb el suport de l'SGAE (Societat General d'Autors i Editors ), l'EGEDA (Entitat de Gestió de Drets dels Productors Audiovisuals) i de Promusicae, l'associació de Productors de Música d'Espanya. El mecanisme de seguretat estava basat en el sistema DRM de gestió de drets digitals de Microsoft.

Telefónica mantenia acords amb les principals discogràfiques internacionals i amb centenars de segells independents per nodrir la plataforma de continguts musicals. A través de Pixbox, els usuaris tenien accés a un catàleg de més de quatre milions de cançons i altres arxius multimèdia, com ara pel·lícules, sèries de televisió, concerts i videoclips.

Els usuaris pagaven una subscripció mensual que permetia l'accés il·limitat a tot el contingut musical disponible a la plataforma, mitjançant una connexió ADSL de Telefónica. El catàleg de sèries i pel·lícules podia ser visualitzat a la pantalla de l'ordinador o a través del televisor.

Els serveis de Pixbox cessaran el proper 31 de maig. A partir d'aquesta data, els usuaris només podran escoltar els temes musicals que hagin comprat, i quedaran inhabilitats tots aquells que s'haguessin descarregat en qualitat de "lloguer".

stats