Xarxes

Els blogaires catalans lliuren el seus premis

Al marge de les votacions populars, el jurat ha distingit el projecte 'Periodisme Júnior', un diari digital escrit per joves

Reus ha acollit aquest divendres el lliurament dels Premis Blocs, que anualment organitza l'associació Stic.cat. Es tracta del certamen més important d'aquesta disciplina, que s'adreça tant a blogs corporatius, com personals o professionals.

Entre la trentena de guanyadors n'hi ha dos que pertanyen a la plataforma de l'ARA. És el cas de l'esportiu Ruc-bi català, escrit per Ferran Vital, que es defineix com a "jugador, entrenador, aficionat, amant i crític ocasional del món de la pilota ovalada". I també d' Open data, l'autor del qual és Carlos Carrasco Farré, exestudiant de la Universitat Pompeu Fabra, The Johns Hopkins University (USA) i la London School of Economics (UK). Actualment treballa a l'Àrea de Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Barcelona.

Els premis ordinaris s'atorguen per votació popular entre uns finalistes, però l'entitat entrega directament dos premis: l'Stic, dedicat a una iniciativa en xarxes socials (que enguany ha recaigut en els castellers de Catalunya pel seu impuls de l'etiqueta #castellers), i el Premi del Jurat, que s'ha donat a Periodisme Júnior, un diari digital escrit per joves.

Durant la seva intervenció, la presidenta de Stic.cat, Trina Milan, ha assegurat que "internet és un arma carregada de futur" i que el fet de ser una eina "horitzontal" fa que sigui més temible per al poder.

La llista complerta de guanyadors és:

Associacions sense afany de lucre

Comunicació i nous mitjans

Corporatius

Cuina, gastronomia i enologia

Cultura i tendències

Educació

Esports

Història, tradicions i patrimoni

Literatura

Miscel·lània i personals

Política, economia i societat

Sostenibilitat i medi ambient

TIC

Turisme i viatges

Universitats, recerca i ciència