2:46: un 'e-book' basat en tuits per recaptar fons per al Japó

Més de 200 persones, entre les quals destaquen personatges públics com Yoko Ono, han participat en el projecte, que ja s'ha començat a comercialitzar a través d'Amazon. Els fons recaptats aniran a parar a la Creu Roja japonesa

Redacció
2 min
Portada de l'e-book '2:46'

BarcelonaEl que va començar com una simple piulada a Twitter d'un resident britànic al Japó, que volia difondre un missatge d'esperança després del terratrèmol i el tsunami que van afectar el país nipó el passat 11 de març, ha esdevingut en un llibre online que servirà per recollir fons per al país.

L'e-book, titulat 2:46 – l'hora exacta en què es va produir el sisme – s'ha començat a comercialitzar a través d'Amazon amb un cost de 9,99 dòlars i actualment ja ocupa el 5è lloc en el rànquing de llibres de no-ficció més venuts. Els diners que es recaptin seran enviats íntegrament a la Creu Roja japonesa.

Segons el diari The Guardian, l'inspirador del projecte, un bloguer que tuiteja amb el nom d'usuari @ourmaninabiko, es va quedar sorprès amb la resposta que va tenir el seu tuit inicial: “Ha sigut com l'equivalent online de cridar 'em pot ajudar algú?'”. El bloguer explica que en poques hores la seva habitació semblava haver-se convertit “en una redacció de diari”.

Més de 200 persones, entre escriptors, editors, dissenyadors i experts de màrqueting, han col·laborat gratuïtament en el projecte. El resultat són més de 30.000 paraules extretres de tuits personals, així com fotografies i peces artístiques de persones que es van veure afectades pel desastre.

El projecte, conegut a través de Twitter amb l'etiqueta #Quakebook, inclou col·laboracions de periodistes, bloguers, escriptors amateurs, d'altres amb cert renom, com William Gibson, Barry Eisler i Jake Adelstein, i personatges públics com Yoko Ono.

Malgrat que, actualment, l'e-book només està disponible per a Kindle, els usuaris es poden descarregar lectors gratuïts de Kindle compatibles amb Mac, PC i smartphones. Està previst que també s'editi una versió impresa de l'e-book a finals d'any.

Els responsables de l'e-book han anunciat que es tracta d'un projecte obert i que esperen rebre més fotografies, il·lustracions i escrits per incloure-ho en versions posteriors de l'e-book.

stats