"R.I.P Rowan Atkinson", última víctima d'un 'trending topic' de significat equívoc

L'acrònim es refereix a 'Really Inspiring Person', però fa creure a milers de tuitaires que el protagonista de 'Mr. Bean' ha mort. Justin Bieber i Adele, entre altres, ja han passat pel mateix

Dani Sánchez Ugart
1 min
Rowan Atkinson

Barcelona"R.I.P Rowan Atkinson" ha arribat a ser 'trending topic' mundial a Twitter aquest diumenge. I no, l'actor que feia de Mr. Bean no ha mort. És l'última víctima de la moda tuitaire d'acompanyar el nom d'una celebritat amb aquest acrònim, que, tot i que és conegut pel llatí 'Requiescat In Pace' i l'anglès 'Rest In Peace' [descansi en pau], a Twitter vol dir una cosa ben diferent: 'Really Inspiring Person' [persona molt inspiradora].

Els diccionaris d'acrònims no ho recullen, i l'equívoc respon més a les ganes de broma d'algunes ments inquietes que a la pura economia de caràcters que requereix la xarxa de microblòguing. Però després que 'Really Inspiring Person' esdevingués 'trending topic', algú va sentir la necessitat d'escurçar-ho, i així va néixer la confusió. La repercussió que han tingut alguns d'aquests missatges, que han fet creure un bon nombre de persones la mort d'alguna celebritat, ha transcendit la broma i ha fet enfadar molt alguns usuaris.

Abans de Rowan Atkinson, Twitter havia donat el 'RIP' a Justin Bieber i Adele, entre altres.

Un cop corre el candidat a 'trending topic' confús, Twitter es divideix. Per una banda hi ha els que s'hi apunten, els que s'indignen, i els que cauen en el parany.

stats