#Resacelebrar el 12-O és 'trending topic' a Twitter

El genocidi al continent americà, el cost militar a càrrec de l'Estat i la ministra catalana Carme Chacon protagonitzen els temes associats a aquesta etiqueta

Ara
1 min

BarcelonaDes de primera hora del matí, molts tuits han començat a inundar la xarxa de microblòguing amb l'etiqueta #resacelebrar. Protesten contra la festa de la Hispanitat en tota la seva amplitud i recorden que molts han anat a treballar.

L'objectiu, que va començar-se a debatre ahir dimarts, és que a les 12 del migdia #Resacelebrar sigui el primer de la llista de trending topics.

Entre els molts motius per rebutjar aquesta festivitat hi ha el començament del genocidi a Amèrica Llatina, tal com recorda @resisitir11. Altres usuaris se centren en el fet que sigui una festa de tipus militar per negar-se a celebrar-la i a pagar-la, aquest és el cas de l'associació Cercle Català de Negocis, que recorda que el cost és d'11.600 milions d'euros.

En aquest sentit cal fer esment que no només són persones a títol individual les que fan tuits amb el hashtag #resacelebrar. Òmnium Cultural també ha explicat via Twitter que enguany és el segon any consecutiu que té totes les seves oficines obertes durant el Dia de la Hispanitat.

La ministra de Defensa, Carme Chacón, també és protagonista de molts tuits que l'assenyalen com una figura poc patriòtica. Entre d'altres, trobem el de @lluisgibert, que opina que la seva imatge és insultant i indecent.

Entre els participants d'aquesta campanya per aconseguir el trending topic n'hi ha que proposen que #IndependenciaCatalunya també ho sigui junt amb el #resacelebrar.

stats