Publicitat
Publicitat

Sanitat demana a Twitter que elimini els comptes que fomenten l'anorèxia

El ministeri recopilarà els comptes conflictius per enviar-los als gestors de la xarxa social

El ministeri de Sanitat ha demanat als responsables de Twitter que eliminin els comptes d'usuaris que fomenten l'anorèxia o la bulímia . El ministeri ha cursat aquesta sol licitud a través de la Unitat de Delictes Telemàtics de la Guàrdia Civil , davant l'allau d'internautes reclamant la denúncia de certs comptes de Twitter dedicades a fer apologia de l'anorèxia i la bulímia . La institució ho ha anunciat, precisament, a través d' un tuit al seu compte oficial @sanidadgob.

Davant el creixent nombre de queixes registrades en les últimes dues setmanes , el ministeri va decidir fer un " rastreig " dels comptes que allotgen aquests continguts , per demanar als responsables de Twitter un exercici d'autoregulació . " Estem segurs que seran sensibles a aquesta petició " , han comentat fonts del ministeri que faran recopilacions periòdiques de comptes conflictius que vagin apareixent per remetre periòdicament a Twitter .

L'autoregulació de la xarxa social per bloquejar comentaris que promoguin l'anorèxia és l'única via perquè aquestes publicacions siguin esborrades , ja que la seva eliminació no es pot demanar per via judicial en no ser constitutives de delicte .

Més continguts de