internet

Els EUA es plantegen castigar la distribució il·legal de pel·lícules via 'streaming'

Les penes podrien comportar sancions econòmiques i un màxim de 5 anys de presó. El projecte de llei s'haurà de debatre ara en el ple de la Cambra Alta

Efe
1 min

TexasUn comitè del Senat nord-americà ha aprovat una mesura per penalitzar les plataformes que distribueixen vídeos i pel·lícules de manera il·legal a internet via streaming (sense necessitat de descàrrega). El projecte de llei s'haurà de debatre ara en el ple de la Cambra Alta.

Sota la llei actual, "reproduir" i "distribuir" obres amb drets d'autor són delictes greus, inclòs l'intercanvi de fitxers entre usuaris (P2P) i les descàrregues d'internet, generalment vídeos i música. L'streaming està considerat com una "projecció pública", en comptes d'un acte de "distribució". Projectar en públic una pel·lícula o un vídeo sense la llicència adequada no és un delicte greu.

El projecte de llei S.978 aprovat pel Comitè Judicial del Senat afegeix la projecció pública a la llista de delictes greus. Si s'aprova, infringir aquesta llei podria comportar sancions econòmiques i penes de fins a 5 anys de presó.

La iniciativa l'ha presentada la senadora demòcrata Amy Klobuchar (Minessota), amb el suport de senador demòcrata Christopher Coons (Delawer) i el republicà John Cornyn (Texas).

stats