tecnologia

Sony fitxa un excap de ciberseguretat de l'administració nord-americana

Serà el responsable de garantir i controlar els serveis i les accions relacionats amb la seguretat de la informació tant de la companyia com dels seus clients i usuaris

Redacció
1 min

BarcelonaSony ha nomenat nou cap de seguretat i privacitat l'enginyer electrònic Philip R. Reitinger, responsable durant anys de la ciberseguretat al departament de Defensa dels Estats Units. El nomenament arriba quatre mesos després que un col·lectiu hacker perpetrés un seguit d'atacs informàtics contra diverses pàgines web de la companyia, que va suposar el robatori de dades de més de 100 milions d'usuaris.

Segons ha informat Sony a través de la seva pàgina web, Reitinger s'incorpora a l'empresa aquest dimecres mateix i, entre les tasques que se li han assignat, hi figura la responsabilitat de garantir i controlar els serveis i les accions relacionades amb la seguretat de la informació tant de la companyia com dels seus clients i usuaris.

PlayStation Network, el servei de videojoc online de PlayStation 3, i Qriocity van patir un atac de seguretat entre el 17 i el 19 d'abril en què es van robar dades d'uns 75 milions d'usuaris. El grup japonès va confirmar el robatori el dimarts 26 d'abril. Paral·lelament, entre el 16 i el 17 d'abril, el servei de jocs a través d'Internet Sony Online Entertainment va patir un atac diferent en què es van robar dades de 24,7 milions d'usuaris. Sony va anunciar l'atac el 2 de maig.

stats