Xarxes

Més de 200 firmes de música electrònica abandonen Spotify

La distribuïdora STHoldings Ltd., anuncia que també retirarà el seu contingut dels serveis Simfy, Rdio i Napster

Ara
2 min

BarcelonaLa distribuïdora de música electrònica STHoldings Ltd., que gestiona més de 200 firmes de música del gènere, ha anunciat en un comunicat penjat a la seva pàgina web que abandona el popular servei de música suec Spotify. La companyia anglesa considera que el “canibalisme” d'algunes plataformes de música en streaming redueixen els beneficis d'altres serveis digitals més tradicionals, i per aquest motiu ha decidit retirar els continguts musicals que gestiona de les plataformes Spotify, Simfy, Rdio i Napster.

STHoldings Ltd. al·ludeix les dades d'un estudi recent de NPD Group i Narm, que confirmaria les seves tesis. Segons la companyia, abans de prendre la decisió de retirar el contingut de les plataformes socials ho van consultar amb les firmes que gestionen, i un total de 234 hi haurien estat d'acord.

No és el primer segell que abandona Spotify. La firma de música metal Century Media també va abandonar el servei a principis d'agost.

Spotify va anunciar la setmana passada el seu llançament a Suïssa, Bèlgica i Àustria, amb els quals ja són 12 els països que comptem amb el popular servei de música online. Les tres incorporacions se sumen als altres nou països on la companyia ja operava anteriorment, entre els quals hi ha Estats Units, el Regne Unit, Suècia, Finlàndia, Noruega, França, Països Baixos, Dinamarca i Espanya.

Segons les últimes dades oficials de la companyia, Spotify compta amb 10 milions d'usuaris – més de dos milions subscrits als serveis de pagament-, i ofereix un catàleg de 15 milions de cançons – disponible en major o menor mesura depenent del mercat en què opera-.

stats