Spotify no preveu traduir la seva interfície al català

Els responsables de l'aplicació sueca no pretenen incloure cap nou idioma a curt termini

Acn
2 min
Imatge de la petició d'Spotify en català

BarcelonaEl catàleg de música en català disponible a Spotify no està gens malament. S'hi poden escoltar des de clàssics com Pau Riba o Núria Feliu fins als grups actuals més populars com, per exemple, Manel o Mishima. En la seva versió gratuïta tampoc és estrany trobar-se amb anuncis en llengua catalana. No obstant això, la interfície només està disponible en castellà, anglès i francès. Un grup d'internautes ha recollit més de 800 signatures per demanar la traducció d'Spotify al català, però segons ha explicat a l'ACN l'impulsor de la iniciativa, l'il·licità Daniel Olivares, els responsables del programari suec no tenen previst incloure nous idiomes. Tot i això, han assegurat prendre nota de la demanda. La xarxa social Flog.cat, administrada per Olivares, informàtic de professió i natural d'Elx, té una secció dedicada a organitzar campanyes per demanar que es tradueixin programes al català. Alguns dels seus casos d'èxit són els de YouTube, Fotolog o Windows Live Messenger, avui tots traduïts a la llengua catalana.

Un dels nous reptes és aconseguir que Spotify parli català. De moment, Flog.cat ja ha recollit més de 800 signatures per demanar-ho, algunes de les quals ja s'han transmès a la branca espanyola de la companyia sueca. Aquests suports s'han adreçat a Spotify juntament amb una argumentació de per què és necessària la versió catalana.

En aquest document, els responsables de Flog.cat també s'ofereixen per col·laborar en la traducció. Així mateix, els exposen alguns casos d'èxit de campanyes dutes a terme anteriorment.

Spotify ha respost de manera "no gaire personal", segons Olivares, que de moment no té la intenció de traduir el programari a "cap altre idioma". Tot i això, assegura haver pres nota de les dades dels impulsors de la campanya i els agraeix l'ajuda oferta.

Una lluita no perduda

Daniel Olivares ha afirmat que, des de Flog.cat, continuaran insistint en la campanya i que, en cap cas, la negativa d'Spotify els ha motivat a abandonar la seva causa. De fet, el formulari per adherir-se a la iniciativa continua obert.

"La música és universal", ha explicat en declaracions a l'ACN al mateix temps que ha dit que Spotify hauria de veure que una "traducció" suposa una "inversió", arriba a més usuaris.

Aquest informàtic il·licità ha explicat que també considera que s'hauria d'ampliar el catàleg de música catalana disponible en aquesta eina musical. No obstant això, ha reconegut que actualment és bastant completa.

Spotify, menys gratuït

Olivares ha fet aquestes declaracions la jornada després en què es va conèixer que els serveis gratuïts d'Spotify quedarien limitats a partir del mes que ve. La companyia ha decidit deixar escoltar gratuïtament una determinada cançó només cinc vegades. A més a més, el límit actual de vint hores gratuïtes al mes es veurà reduït fins a deu.

stats