Publicitat
Publicitat

‘Start-ups’ de la salut busquen el seu futur al congrés de cardiologia

L'ESC Congress reuneix 30.000 assistents i més de 200 expositors

Barcelona acull fins avui l’ESC Congress, el congrés de cardiologia més important del món, que reuneix 30.000 assistents i més de 200 expositors. Aquest any, el programa 4 Years From Now (4YFN) ha obert un espai per connectar les start-ups del món de la salut amb la indústria del sector, una fórmula que ja ha tingut el seu èxit en edicions anteriors del Saló de l’Automòbil i l’exposició Smart City.

Entre la selecció de firmes que participen al congrés, n’hi ha quatre de catalanes. Una d’elles és Family Synergy, que va dirigida a famílies que han patit diversos casos d’una malaltia greu. L’empresa facilita l’obtenció i conservació de l’ADN i dona consells sobre què es pot fer amb aquestes mostres, que poden servir per prevenir diverses situacions, com ara un cas de mort sobtada. “El fet de ser aquí al congrés ens ajuda a potenciar el canal mèdic, que és el que realment serveix per fer prevenció abans que es donin més casos d’una malaltia dins una família”, exposa Marta Tomás, cofundadora i directora executiva del projecte.

Un dels altres noms catalans amb presència al congrés és iCardio, start-up que ofereix un electrocardiògraf portàtil (el més petit del món, segons l’empresa) per facilitar la detecció de malalties cardiovasculars. El seu producte sortirà al mercat a partir del mes que ve, i el congrés ha servit a iCardio per adonar-se de la seva “capacitat d’internacionalització”, assegura Pau Garcia, director executiu d’aquesta start-up amb seu a la capital catalana. “Diversos països ens estan demanant la distribució del producte. De fet, aquests dies hem estat rebutjant compres que ens volen fer de tot arreu perquè encara no tenim la certificació final per comercialitzar-lo”, exposa Garcia.

A part d’aquests dos projectes catalans, l’espai que promou el 4YFN compta amb Eodyne i LifeVit, tots dos amb seu a Barcelona.

Ganes de repetir

El director executiu del 4YFN, Esteban Redolfi, qualifica d’“excel·lent” la iniciativa i reconeix que té intenció de repetir l’experiència, apostant per empreses amb molt recorregut. “El sector té un potencial enorme. Fa quatre anys el percentatge de start-ups a Catalunya dedicades a la salut era de l’1,3%, i ara representa prop del 5%”, destaca Redolfi.

Etiquetes

Més continguts de