tecnologia

Telefónica llança un 'e-reader' propi i prepara una plataforma d''e-books'

El dispositiu incorporarà una pantalla tàctil de 6 polzades i pesarà 244 grams. L''e-reader' arribarà al mercat el 14 de juny i tindrà un cost de 169 euros. Telefónica està preparant una plataforma pròpia de llibres electrònics que podria estar enllestida a principis de setembre

Redacció
1 min
eBook bq / Telefonica

BarcelonaTelefónica està enllestint el llançament del seu propi e-reader, un dispositiu per visualitzar llibres electrònics.

L'e-book bq, que disposarà de connectivitat wifi, incorporarà una pantalla tàctil de tinta electrònica de 6 polzades i pesarà 244 grams. El dispositiu permetrà una autonomia de fins a 8.000 pàgines i tindrà una memòria interna de 2 GB ampliable, a més a més d'incorporar un port micro USB.

Telefónica permetrà l'accés al servei Movistar eBook, que inclou més de 1.000 llibres absents de drets d'autor. A més a més, la companyia està negociant amb diverses editorials, com Santillana, Random House i Planeta, per crear una plataforma pròpia de de llibres electrònics. Telefónica espera que abans del setembre es tanquin els acords que permetran oferir un catàleg de pagament de més de 1.500 títols. El preu per e-book oscil·larà entre els 3 i els 12 euros. La participació en els ingressos, no obstant, encara no està decidida, encara que es creu que podria ser del 70% per a l'editorial i el 30% per l'operadora.

Telefónica també s'està plantejant oferir el seu catàleg de llibres electrònics en núvol (sense necessitat de descàrrega), un model que permetria l'accés al contingut des de tot tipus de dispositius mòbils (tauletes electròniques i telèfons intel·ligents).

L'e-reader sortirà al mercat el 14 de juny i tindrà un cost de 169 euros.

stats