El català brilla a Twitter

Un mapa recull les llengües en què es tuiteja arreu del món, i el català és l'única sense estat que apareix com a dominant en el seu territori

Un informàtic i un cartògraf dels EUA han elaborat un mapa amb els 64 idiomes més usats a Twitter, i el català és l'únic que, sense tenir estat propi, domina al seu territori. Catalunya es distingeix pintada de verd en contraposició al vermell -corresponent al castellà- que impera a la resta de l'Estat. Per la seva banda, l'èuscar no apareix al mapa, ja que les estadístiques tenen caràcter mundial i els tuits en aquesta llengua no van aconseguir suficient representació. Sí que hi surt el gallec, tot i que la seva presència queda diluïda pel color del castellà.

Josep Lluís Micó, codirector del Digilab de la Facultat de Comunicació Blanquerna, indica que "el pes d'una llengua a una xarxa social no vol dir necessàriament que hi hagi molts més parlants". Del mapa en dedueix que els tuitaires catalans "són fanàtics de la tecnologia i mantenen una activitat intensa". El castellà continua sent majoritari a les xarxes socials en general amb 1.382.000 persones que el fan servir enfront de les 908.000 del català.

Podeu llegir l'article complet a l' ARA Premium.

Més continguts de