Twitter, ara a través de SMS

La xarxa social tanca acords amb companyies de telecomunicacions de 80 països per fer accessible la plataforma a través de tots els telèfons mòbils

Ara
2 min

BarcelonaEls usuaris de Twitter podran piular i llegir tuits des de tot tipus de telèfons mòbils, malgrat que no disposin de la tecnologia punta dels 'smartphones'.

La xarxa social ha tancat acords amb operadores de satèl·lit i companyies de telecomunicacions de més de 80 països d'arreu del món, que permetran als usuaris enviar i llegir tuits a través de missatges curts de text (SMS). D'aquesta manera, i segons ha informat la companyia a través del seu blog oficial, la xarxa fa accessible la plataforma a tots els telèfons mòbils, inclosos els menys sofisticats.

Operadores de telecomunicacions de més de 80 països s'han prestat a donar suport a aquesta iniciativa de Twitter.

La companyia assegura que ha firmat un acord amb dues de les principals operadores de satèl·lit a nivell mundial, Iridium i Thuraya, per tal que els subscriptors puguin accedir al servei de SMS. Així, en situacions en què les línies telefòniques i el servei wifi siguin inaccessibles – com ara en els casos de desastres naturals o en zones amb situació de guerra o conflicte -, els usuaris podran compartir i rebre notícies a través de Twitter.

Un codi internacional accessible arreu del món

A més, per als usuaris que no tinguin accés a aquests satèl·lits, o visquin a països en els quals les operadores de telecomunicacions no disposin de la funcionalitat Twitter a través de SMS, la xarxa ofereix la possibilitat d'enviar tuits – però no de rebre'ls – mitjançant un codi numèric internacional.

La xarxa social ha obert una pàgina en què explica el procediment a seguir per piular a través de SMS.

stats