xarxes socials

La campanya electoral per a l'alcaldia de Barcelona a Twitter

A poques hores de l'inici de la campanya electoral pels comicis del 22 de maig, fem un recull de hashtags i comptes a Twitter per seguir els temes relacionats amb les municipals a Barcelona

Redacció
2 min
Twitter

BarcelonaAquesta mitjanit arrencarà la campanya electoral per a les eleccions municipals del 22 de maig amb la tradicional enganxada de cartells als carrers de les ciutats. A les xarxes socials, però, la campanya fa dies que ha començat.

Els 5 candidats a l'alcaldia de Barcelona utilitzen els seus comptes oficials a Twitter com a plataforma per fer una campanya electoral paral·lela a l'oficial.

L'alcaldable per CiU, Xavier Trias, és el que té més seguidors (4.395), seguit de Jordi Portabella, candidat d'Unitat per Barcelona, que en té 1.961. El tercer lloc és per l'alcalde de Barcelona i candidat del PSC, Jordi Hereu, que el segueixen 1.770 usuaris. Alberto Fernández Díaz, candidat del PP, i Ricard Gomà, d'ICV.EUiA, es situen a la cua amb 969 i 861 seguidors respectivament. Unitat per Barcelona és l'única candidatura amb compte oficial a Twitter, amb 312 seguidors.

Com a candidat més actiu a la xarxa social hi trobem a Trias, amb més de 4.700 piulades emeses a través de Twitter. Fernández Díaz i Ricard Gomà són els que fan un ús més escàs de la xarxa social. El candidat d'ICV.EUiA només ha fet 251 piulades en total, mentre Trias ja en porta 40 només en el dia d'avui.

Els candidats utilitzen diverses etiquetes per comentar tot allò relacionat amb les seves propostes electorals. Hereu afegeix el hashtag #totxbcn a la majoria dels seus tuits i Trias fa el mateix amb #tutrias. El candidat d'Unitat per Barcelona utilitza #unitatxbcn i Fernández Díaz #centratsentu i #recuperembcn, malgrat que en fa poc ús. Per la seva banda, Gomà no utilitza cap etiqueta personal a les seves piulades.

#debatbcn i #municipalsbcn són els dos hashtags més utilitzats tan per usuaris com per candidats per comentar qualsevol aspecte relacionat amb les candidatures i les propostes electorals per a l'alcaldia de Barcelona. #22M apareix com l'etiqueta de caire general que engloba tota mena de comentaris sobre les eleccions del 22 de maig a nivell estatal.

stats