Associacions jueves denuncien 17.500 usuaris de Twitter per racisme

Presentaran una demanda col·lectiva a la Ciutat de la Justícia contra els usuaris que van publicar comentaris antisemites després de la victòria del Maccabi de Tel Aviv contra el Reial Madrid a la Final Four de bàsquet

Diverses associacions de la comunitat jueva a Catalunya i associacions d'amistat amb Israel presentaran aquest dimarts al matí una denúncia col·lectiva contra 17.500 usuaris de Twitter que van publicar comentaris antisemites després de la victòria del Maccabi de Tel Aviv davant el Reial Madrid diumenge a la Final Four de bàsquet.

La denúncia la presentaran a la Ciutat de la Justícia de Barcelona i va dirigida al fiscal general de l'Estat i al fiscal especial del Servei de Delictes d'Odi i Discriminació de la Fiscalia de Barcelona.

La denúncia ha estat subscrita per la Comunitat Israelita de Barcelona, la Comunitat Jueva Bet Shalom, la Comunitat Jueva Atid de Catalunya, Bna'i B'rith Barcelona, l'Associació Catalana d'Amics d'Israel, l'Associació de Relacions Culturals Catalunya-Israel i el col·lectiu Israel a Catalunya.

També donen suport a la iniciativa l'Associació Cultural Sabadell-Israel, la Fundació Baruch Spinoza, la Lliga Internacional contra el Racisme i l'Antisemitisme i l'Associació Catalana contra l'Antisemitisme.

El Maccabi de Tel Aviv va superar el Reial Madrid en la final de la Lliga Europea de bàsquet en imposar-se en la pròrroga per 86-98 en la final celebrada diumenge passat a Milà.