Noves tecnologies

Twitter recomanarà usuaris a seguir en funció de les pàgines web que es visitin

Els usuaris preocupats per la privacitat podran desactivar l'opció

Ara
1 min
Twitter personalitzat

BarcelonaTwitter comença a experimentar amb una nova manera de recomanar usuaris als quals seguir, segons ha anunciat la xarxa social al seu blog. L'objectiu és personalitzar al màxim aquests suggeriments fixant-se en les pàgines web que ha visitat cada internauta. D'aquesta manera, si un usuari visita pàgines de cinema el sistema tendirà a proposar-li perfils d'aquest àmbit. Però la xarxa social només comptabilitzarà les visites a webs que tinguin integrat Twitter (amb uns botons de compartir continguts o algun widget). Othmam Laraki, director general de Creixement i Internacional de la companyia, explica que començarà a fer pilots d'aquest nou sistema en alguns països, però sense especificar quins.

En tot cas, aquesta serà una opció que vindrà de sèrie, però es podrà desactivar. "Els experiments de fer suggeriments a mida ens permet que els usuaris novells vagi de zero a professionals de manera més fàcil i i més ràpida que mai", detalla Laraki.

Sensibles als recels sobre la privacitat que aquest sistema pot despertar, Twitter s'ha afegit al sistema Do Not Track (DNT) que permet als usuaris que el tenen instal·lat navegar sense que es recullin dades sobre les pàgines que han visitat. "Esperem que el nostre suport a DNT subratlli la seva importància com a eina de privacitat per als consumidors, creï més interès i ajudi a fer-ne una adopció més ampla entre els internautes", conclou el comunicat.

stats