Internet

La UE dóna suport a una normativa per ampliar fins a 14 dies el període de retorn de les compres per internet

La llei també estableix un període màxim de 30 dies perquè el venedor lliuri l'article adquirit al comprador. Els estats membres disposaran de dos anys per integrar la nova normativa en el seu dret nacional

Efe
1 min

LuxemburgLa Unió Europea (UE) ha donat suport avui a una directiva per incrementar els drets dels consumidors, que passarien a disposar de 14 dies per tornar els articles comprats a distància, com els adquirits a través d'internet.

El Parlament Europeu ja va donat el vistiplau a la nova llei en primera lectura, i el consell de ministres europeus de Medi Ambient, reunit a Luxemburg, l'ha aprovat avui.

La legislació entrarà en vigor després de la seva publicació al Diari de la UE, i els estats membres disposaran de dos anys per integrar-la en el seu dret nacional.

La nova directiva harmonitzà la informació que reben els consumidors, així com el dret a tornar un producte que ha estat adquirit a distància o fora de la botiga, que s'ampliarà fins a 14 dies després de la seva adquisició sense càrrecs addicionals ni haver de donar explicacions, llevat d'excepcions. En aquest sentit, es crearà un formulari estàndard d'obligada difusió pels venedors.

La llei també estableix un període màxim de 30 dies perquè el venedor lliuri l'article adquirit al comprador. En cas contrari, el consumidor podrà anul·lar la compra i demanar el reemborsament de totes les despeses.

La normativa també recollirà la la responsabilitat del venedor respecte qualsevol desperfecte que pugui patir el producte durant el seu transport, així com la necessitat que les despeses d'enviament quedin sempre ben indicades.

stats