Així és Vivaldi, el nou navegador web creat per un dels fundadors d'Opera

Aposta per oferir als usuaris moltes opcions de personalització, com a alternativa a la tendència a la simplificació dels seus rivals

El llançament de Safari per a dispositius mòbils, el 2007, i de Google Chrome, el 2008, van ser les últimes grans novetats en l'àmbit dels navegadors web. Aquest dimecres s'ha llançat la primera versió de Vivaldi, un nou navegador impulsat per Jon von Tetzchner, cofundador i primer director general d'Opera, que va deixar aquesta empresa el 2011.

Vivaldi aposta per oferir als usuaris una gran varietat de funcionalitats i d'opcions de personalització, com a alternativa a la tendència majoritària de simplificar al màxim aquest tipus de programes. De fet Jon von  Tetzchner ha reconegut, sense citar la seva antiga empresa, que la decepció amb el rumb d'Opera és el que l'ha empès a iniciar aquest projecte.

" El navegador que estimàvem ha canviat de rumb. Tristament, ja no serveix a la seva comunitat d'usuaris i col·laboradors, que van ajudar a desenvolupa-lo", lamenta el cofundador d'Opera. Sobre Vivaldi, el seu creador explica: "És un navegador per a nosaltres mateixos i per als nostres amics, que és ràpid però també ric en funcionalitats, molt flexible, i que posa l'usuari en primer lloc".

En la configuració inicial, Vivaldi permet personalitzar alguns elements de la interfície, com la combinació de colors, la ubicació de la barra de pestanyes –que pot anar a la zona inferior de la pantalla o a un dels dos laterals–, o la imatge que apareix com a fons de pantalla a la finestra principal.

El navegador utilitza panells laterals per mostrar els llistats de pàgines preferides i d'arxius descarregats sense amagar la pàgina per la qual s'està navegant. Des d'aquests panells laterals també es poden prendre notes que queden associades a la pàgina, o bé consultar diverses pàgines simultàniament, l'una al costat de l'altra.

Vivaldi també introdueix funcionalitats avançades en la gestió de les pestanyes. Permet, per exemple, apilar pestanyes les unes a sobre de les altres per organitzar-les i per guardar-les conjuntament, veure una previsualització del contingut abans d'obrir una pestanya, o canviar molt ràpidament entre una pestanya i una altra.

Més continguts de