Premis

Angry Birds i Justin Bieber, nominats als Webby Awards

Els guanyadors de cada categoria es faran públics el 3 de maig i la cerimònia de lliurament, que es retransmetrà per YouTube, tindrà lloc el 13 de juny

Redacció
2 min
Webby Awards

BarcelonaEls Webby Awards ja han publicat la llista de nominats de l'edició 2011 i s'hi troben dos noms que han sigut notícia últimament: el cantant Justin Bieber i el joc per a dispositius mòbils Angry Birds.

Bieber ha sigut nominat pel seu vídeo Justin Bieber takes over funny or die, que competirà amb We used to wait, d'Arcade Firem, guanyadors del premi Grammy. Angry Birds està nominat com a millor joc per a telèfon mòbil.

Els actors Jim Carrey, Will Ferrell, Chevy Chase i Meryl Streep, així com els cantants Bob Dylan i Katy Perry, destaquen entre les personalitats nominades en alguna de les categories.

Entre els que acumulen més nomicions hi ha la pàgina web Funny or die, que n'ha rebut 10, i el diari The New York Times, que n'ha obtingut 18.

Els Webby Awards estan considerats els Oscars d'internet. Cada any, des de la primera edició el 1996, la International Academy of Digital Arts and Sciences (Acadèmia Internacional d'Arts Digitals i les Ciències) premia l'excel·lència a internet en diferents categories dins de quatre grans àmbits: pàgines web, publicitat interactiva, cinema i vídeo online i mòbil i aplicacions. Cada categoria té dos guanyadors, el premi atorgat pel jurat i un altre establert pel públic.

Enguany, els usuaris poden fer arribar les seves votacions pel premi del public fins al 28 d'abril. Els guanyadors de cada categoria es faran públics el 3 de maig i la cerimònia de lliurament, que es retransmetrà per YouTube, tindrà lloc el 13 de juny.

Els organitzadors dels premis han assenyalat que “l'eclèctica mescla de nominats demostra com internet s'ha convertit en una influència en la cultura pop”.

La International Academy of Digital Arts and Sciences està formada per 750 membres de diferents àmbits, entre els quals destaquen el cantant David Bowie, la fundadora del diari digital The Huffington Post, Ariana Huffington, o el creador de la popular sèrie de dibuixos animats The Simpsons, Matt Groening.

stats