WhatsApp informarà que els missatges s'han llegit amb un canvi de color

Albert Cuesta, col·laborador de l'ARA, prova en exclusiva la nova funció, l'entrada en servei de la qual encara no té data

Enviar un missatge a algú és una cosa, però que aquest algú el llegeixi és una altra, i ben diferent. Això, que sembla una obvietat, no ho és tant per a molta gent, que ha assumit fins a tal punt la idea que la comunicació actual és instantània que no pot imaginar que algú trigui un temps a veure aquell missatge. Ningú no interpreta que la persona a la qual hem trucat escolta al moment el missatge de veu que hem deixat al seu contestador, o que llegeix l'SMS que li hem enviat. Però WhatsApp porta implícita la idea de la rapidesa. La qüestió sembla trivial per a molta gent, però no ho és tant per a molts dels 600 milions d'usuaris del servei, alguns dels quals reclamaven un canvi que permeti saber si el nostre missatge ha estat llegit. Aquest canvi està a punt d'arribar, tot i que encara no té data.

Molts són els que interpreten que el doble senyal indica que el missatge ha estat llegit, però això no és cert. La primera marca que apareix a la dreta del missatge indica que s'ha enviat correctament. La segona, que el missatge ha arribat al nostre destinatari. Però en cap cas indica que aquest l'hagi llegit: pot tenir el telèfon apagat, o senzillament no molestar-se a obrir l'aplicació, o veure el nom de qui envia el missatge i decidir que no l'obre.

Davant la demanda que cal una marca que indiqui si el missatge s'ha llegit, els responsables del popular servei de missatgeria treballen ja en aquesta nova funció, amb la qual WhatsApp segueix la via oberta per Telegram i Blackberry Messenger. Els primers rumors apuntaven que la companyia introduiria una tercera marca, un 'triple check'. Amb tot, en el seu blog al diari 'El Economista', l'expert i col·laborador de l'ARA Albert Cuesta informa que la funció tindrà només dos 'checks', però que les icones canviaran de color: quan siguin llegides pel destinatari passaran a ser blaves.

Cuesta, que ha estat l'únic usuari que ha provat la nova funció a Espanya, també explica que aquesta no serà en cap cas obligatòria. Aquells usuaris que, preocupats per la privacitat, no vulguin saber si l'altre ha llegit els seus missatges, o que no vulguin que els altres sàpiguen si ells els han llegit, podran continuar mantenint la incògnita desactivant el 'triple check' en l'apartat de configuració de l'aplicació.

Més continguts de