xarxes

Debat a la xarxa per la xiulada a l'himne espanyol

Els usuaris de Twitter han encès un debat intens sobre el significat que té la xiulada que els aficionats del Barça van protagonitzar ahir durant la interpretació de l'himne espanyol. L'esmorteïment dels xiulets que va fer TVE, abaixant el volum del so ambient a Mestalla, també està portant cua

Redacció
2 min

BarcelonaLa xiulada que els aficionats culers van protagonitzar ahir durant la interpretació de l'himne espanyol a Mestalla, abans de l'inici de la final de la Copa del Rei, està generant un ampli debat a les xarxes socials.

Les crítiques i els comentaris a favor de l'acció culer tenen una presència similar a Twitter. Els arguments que presenten els usuaris van des de l'extremisme portat als límits fins a postures més moderades.

Missatges com “Separatistes que van a celebrar una final de copa del Rei i xiulen l'himne i al rei, patètics” són contestats amb d'altres com “Qui vol un rei? Qui vol una monarquia? Ningú! Ahir tothom preocupat pels xiulets a l'himne espanyol #veteatupueblo! Referèndum!”.

Una gran quantitat d'internautes qualifiquen com a “falta de respecte” l'acció dels aficionats blaugrana i es qüestionen per què el Barça disputa la Copa del Rei si la seva afició no se sent identificada amb l'himne nacional.

Les postures més neutrals propugnen que la tolerància regni per sobre de qualsevol polèmica, fent una crida a l'esportivitat.

Un altre tema que està generant debat a la xarxa és l'ocultació dels xiulets que TVE va fer en la seva emissió. La xarxa va plena de piulades que comenten com els xiulets no es van sentir en la mateixa intensitat a les diferents cadenes que van retransmetre el match. Mentre a TV3 (veure vídeo) el so ambient se sentia a la perfecció i es podien percebre els xiulets de l'afició culé, a TVE (veure vídeo) van optar per abaixar el canal que captava el so ambient i l'himne espanyol va sonar per sobre. Aquest fet pren encara més relleu si tenim en compte que la retransmissió de l'himne espanyol per part de TVE ja va portar cua en l'edició de fa dos anys de la Copa del Rei, que van disputar el Barça i l'Atlètic Club de Bilbao. En aquella ocasió, la cadena va optar per tallar la retransmissió i obrir una connexió en directe a la ciutat de Bilbao. Els fets van provocar la destitució del cap d'esports de Televisió Espanyola, Julián Reyes.

stats