protestes ciutadanes

YouTube, la finestra al món dels 'indignats'

Les cerques de termes relacionats amb les manifestacions reporten una llista de resultats amb milers de clips. Els 10 vídeos més compartits per usuaris de l'Estat espanyol les darreres hores estan relacionats amb les manifestacions, les acampades nocturnes i els diversos moviments que s'han generat arran del 15-M

Francina Bosch
2 min

BarcelonaEl top 10 de YouTube té un sol color des d'avui al matí. La pàgina de tendències del canal de vídeo indica que els 10 clips més compartits per usuaris de l'Estat espanyol les darreres hores estan relacionats amb les manifestacions, les acampades nocturnes i els diversos moviments que s'han generat arran del 15-M. Ben mirat, no podria ser d'altra manera, tenint en compte que la mare dels ous de tot el moviment social generat els darrers quatre dies és el ciberespai i les xarxes socials.

YouTube fa un relat gairebé en directe de tot el que està succeint als carrers i esdevé, mal que pesi a alguns, una finestra al món per als milers d'indignats que hi ha arreu de l'Estat. Cada hora s'agreguen a les bases de dades del canal desenes de vídeos enregistrats a diferents punts de l'Estat espanyol i les cerques de termes com “#acampadasol”, “#acampadabcn”, “#acampadavalencia”, “#spanishrevolution”, “#yeswecamp”, “Democràcia real ja”, “Democracia real ya”, “Spanish revolution” “Puerta del Sol”, “Acampada a Barcelona”, “Acampada a Madrid” i “Acampada+diversos noms de ciutats”, entre altres, reporten, en conjunt, milers de resultats.

Entre els clips més vistos els últims dos dies s'hi troben muntatges que recullen imatges, des de tots els angles i perspectives, de les manifestacions convocades a les diverses ciutats. No obstant això, un dels vídeos més vistos i compartits les darrers hores és el d'una oient de RNE que dimarts va trucar a la tertúlia matinal per reclamar respecte pels manifestants del 15-M.

En català, castellà i anglès, amb més o menys qualitat i amb més o menys tècnica, els vídeos que cobreixen les mobilitzacions socials arreu de l'Estat espanyol en fan una cobertura àmplia i demostren, una vegada més, l'enorme poder de difusió de les xarxes socials, a la vegada que reivindiquen internet com el mitjà de comunicació de les noves generacions.

stats