Publicitat
Publicitat

tecnologia

YouTube incorpora l'opció de propietat intel·lectual 'creative commons'

La nova opció de llicència permetrà als usuaris fer les seves pròpies mescles utilitzant material penjat a YouTube, sempre que estigui etiquetat com a CC i s'enllacin les fonts originals

YouTube ha introduït un canvi substancial en la seva política de propietat intel·lectual. Fins ara, pujar un vídeo al canal implicava, automàticament, que el contingut se sotmetés a una llicència d'ús força restrictiva. Ara, l'usuari pot donar permís als altres internautes perquè facin ús de la seva obra mitjançant la incorporació de creative commons (CC) com a opció de propietat intel·lectual.

El canvi no és poca cosa. A partir d'ara, l'usuari podrà fer les seves pròpies mescles utilitzant material penjat a YouTube, sempre que estigui etiquetat com a CC i s'enllacin les fonts originals.

La llicència creative commons va néixer el 2001 als EUA. La principal diferència amb el copyright és que, mentre que aquest atorga tots els drets a l'autor, CC en reserva alguns i dóna més flexibilitat a l'ús de terceres persones sobre el material.

Creative commons proposa fins a sis tipus de llicències diferents, però YouTube ha anunciat que només utilitzarà la d' atribució, que consisteix a mencionar l'autor o font del material original.

Per inaugurar la nova funció, diversos productors de continguts associats amb YouTube, com C-SPAN i Al Jazeera, han posat a disposició dels usuaris uns 10.000 vídeos amb llicència CC, una quantitat que s'anirà incrementant amb el temps.

Més continguts de