xarxes

YouTube 's'engreixa' 48 hores cada minut

El canal de vídeo ha incrementat el seu volum de càrrega diària en un 37% els darrers dos mesos i un 100% respecte de l'any passat. El cap de setmana passat va superar els 3.000 milions de reproduccions, una xifra rècord que suposa un 50% més que l'any passat

Redacció
2 min
YouTube

BarcelonaCada minut que passa els internautes pugen a YouTube 48 noves hores de vídeo, un rècord que Google ha donat a conèixer en motiu del sisè aniversari del popular portal de vídeo.

Aquesta dada suposa un increment del 37% en els últims mesos i del 100% al llarg de l'any passat. El creixement ha sigut possible, principalment, gràcies a les millores en el procés de pujada dels vídeos, l'augment de la durada màxima i el llançament de millores en l'streaming (visualització sense descàrrega).

El cap de setmana passat, YouTube va superar els 3.000 milions de reproduccions, una xifra rècord que suposa un 50% més que l'any passat.

Els clips musicals d'artistes populars del moment, com Justin Bieber o Lady Gaga, les imatges del terratrèmol i el tsunami al Japó, els vídeos de les revoltes socials a l'Orient Pròxim, i les produccions casolanes, especialment les protagonitzades per nens, han estat alguns dels èxits que han arrasat a YouTube des de començament d'any.

Google ha anunciat en els darrers mesos diverses propostes que pretenen fer créixer el seu canal de vídeo i consolidar-lo com a plataforma de visualització per excel·lència, tant dels clips casolans com també de professionals. De fet, la companyia va anunciar a principis d'abril que estava treballant en el llançament de 20 canals premium per oferir produccions de creació pròpia de qualitat i, pocs dies després, anunciava la distribució de pel·lícules de Hollywood a través d'un nou servei de lloguer, amb l'objectiu de competir amb plataformes que ofereixen un servei similar, com Netflix o Hulu.

stats