Xarxes

YouTube permetrà convertir a 3D els vídeos gravats en 2D

La plataforma anuncia dues noves eines d'edició 'online' i la possibilitat de pujar vídeos més llargs, sense restricció en la durada però amb un pes màxim de 20 GB

Ara
1 min

BarcelonaGoogle ha anunciat aquest dimecres en el seu blog una sèrie de novetats per a la seva plataforma de vídeos, YouTube. La més destacada és la inclusió d'una funcionalitat a la seva eina d'edició online que permetrà convertir a 3D els vídeos gravats en 2D. L'aplicació, que de moment està en fase beta (en proves), se suma a les eines d'edició online a través de YouTube que Google va anunciar a finals de la setmana passadaonline, que permeten fer modificacions als vídeos prèviament pujats a la plataforma. Un cop convertit a 3D, l'usuari necessitarà unes ulleres especials per poder visualitzar el clip en la majoria de dispositius. La plataforma adverteix, però, que la qualitat final no és lleugerament inferior que si s'enregistra directament amb una càmera amb suport 3D.

El llançament del conversor ve acompanyat d'altres millores. Per una banda, s'acaba la restricció de 15 minuts en la durada dels vídeos, i s'imposa el màxim de 20 GB com a únic límit, sempre que l'usuari tingui “un historial net” i accepti les normes de copyright del lloc. Els usuaris també podran detenir el procés de pujada d'un vídeo per reemprendre'l més tard, o reactivar una pujada estroncada per una aturada del sistema.

Per altra banda, YouTube afegeix també dues plataformes que complementen l'edició de vídeos: Vlix, per afegir efectes o text al principi i al final de vídeo, i Magisto, que edita automàticament els vídeos i els converteix en fragments més curts.

stats