YOUTUBE

El desastre del Japó guanya les revoltes àrabs a YouTube

L'augment de les cerques, el nombre de vídeos difosos i el volum de punts de vista diferents oferts situen aquests fets entre un dels majors esdeveniments internacionals a YouTube

Redacció
2 min

BarcelonaLes imatges del terratrèmol i del posterior tsunami que van sacsejar el país nipó fa just una setmana van ser la temàtica més buscada tant el mateix divendres com durant tot el cap de setmana, a causa de la cerca d'informació que els usuaris van realitzar arran del desastre.

Segons un informe publicat per Kevin Allocca, trends manager del canal de distribució de vídeos YouTube, les últimes dades del canal online indiquen que les cerques relacionades amb tsunami fetes als EUA han sigut considerablement més elevades que les associades a les recents protestes al món àrab, que és l'altra gran notícia del que portem de 2011, malgrat que aquests últims esdeveniments han tingut (de moment) una durada més llarga de temps. De fet, les cerques amb la paraula clau “tsunami” aquesta darrera setmana han registrat valors més elevats que qualsevol altre fet noticiable als EUA.

Fent una ullada a alguns dels canals de notícies més destacats de YouTube que van publicar imatges sobre els desastres al Japó es reforça aquesta idea. El canal de televisió Russia Today, el d'informació Al Jazeera English i l'agència de notícies Associated Press, 3 dels canals de notícies més vistos de YouTube, van rebre el nombre de visites més elevat en un sol dia divendres passat. El més visitat va ser el canal Russia Today, que va publicar 5 dels 10 vídeos més vistos de l'última setmana. Les dades indiquen que aquest canal de notícies rep unes 850.000 visites al dia i, en canvi, només divendres en van registrar 20 milions arreu del món. Els vídeos emesos per aquests tres canals van sumar un total de 40 milions de visites només divendres.

De l'informe també se n'extreu que 18 dels vídeos realitzats conjuntament entre el blog de notícies i política de YouTube, CitizenTube, i l'empresa Storyful, dedicada a seleccionar material difós pel canal sota criteris periodístics, han registrat més d'un milió de visites.

Per últim, l'informe destaca que "tsunami" és la segona paraula més buscada en els darrers 30 dies a nivell mundial i que la cerca de vídeos relacionats amb aquest mot ofereix més de 25.000 resultats en anglès i japonès entrats durant l'última setmana.

A l'espai YouTube Trends de la pàgina web de YouTube es poden veure alguns dels vídeos relacionats amb el terratrèmol i el tsunami al Japó que han registrat més visites durant aquesta setmana.

stats